Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vişne sapı hastalıkların önlenmesinde oldukça etkili

Kiraz sapının faydalarını bilmeyenimiz yoktur. Peki ya Vişne; Yüksek antioksidan içeren ve vitamin yönünden oldukça zengin bir meyvedir vişne sapı ise birçok faydası olduğundan kurutularak çay olarak içilebiliyor. Vişne sapının en az meyvesi kadar yararlı olduğu biliniyor. Bu yüzden vişne tükettikten sonra saplarını çöpe atmak yerine kurutup demlenilebilir. Pek çok hastalığa ve organa karşı etkili bir fayda gösteren vişne sapının faydaları saymakla bitmez… 

Meyvesi kadar sağlıklı ve birçok faydası bulunan vişne sapının, böbrek hastalıklarından alerjik hastalıklarına kadar bilinen birçok yararı bulunur. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle beraber insan vücudunu destekler ve mevcut rahatsızlıklara karşı fayda sağlar. Genel olarak tüketilen vişne meyvesinin içerdiği vitaminler açısından ilaç sektöründe de kullanılan 270 türü bulunur. Doğrudan sağlığa faydası olan 4 çeşidi bilinir.

VİŞNE SAPI NE İŞE YARAR?

İnsan vücudunun doğal akışında çalışmasına yardım eden ve aynı zamanda sakinleştirici özelliği olan vişne sapı nın bilinen pek çok faydası bulunur. Metabolizmayı dengeleyen ve vücuttaki sistemler için olumlu yönde etki yapan vişne sapı, mevcut hastalıklara karşı ve hastalıkların önlenmesinde oldukça etkili bir doğal üründür. Aynı zamanda günümüzde birçok kişinin yaşadığı kilo sorununa yönelik de büyük bir etkisi bulunur. Kiloyu düzenlerken selülitleri de engellemektedir.

Vişne sapının bilinen faydaları:

  • Kolestrolü dengeler ve kalbe iyi gelir.
  • Vişne meyvesinin antioksidan kaynağı olduğu bilinir aynı durum sapı için de geçerlidir. İçeriğinde bol miktarda A, C ve E vitaminleri ile birlikte kalsiyum potasyum ve sodyum fosfor barındırır. Bu nedenle vişne sapı insan vücuduna oldukça yararlıdır.
  • Vişne sapı çayı idrar yollarını temizleyerek idrar yolu enfeksiyonlarına karşı oldukça etkilidir.
  • Enfeksiyon, iltihap ve alerjiyle birlikte vücuda zararlı birçok virüse karşı temizleyici bir etkisi bulunur.
  • Kilo problemi yaşayanlar için yağ yakıcı bir özelliği bulunur ve bu nedenle sıklıkla tercih edilir. Aynı zamanda metabolizmayı dengeler.
  • İstenmeyen görüntülere neden olan selülit oluşumunu engeller.
  • Organlara olan faydasının yanı sıra sinir sistemine de faydalı olan vişne sapının sakinleştirici bir özelliği de bulunur.
  • Kan temizleyici olduğu bilinen vişne sapının kalpteki oluşacak herhangi bir soruna ve kolestron seviyesine de iyi geldiği söyleniyor.
  • Kısacası insan vücudunun her bölgesine fayda sağlayarak, insan hayatını düzenleyen vişne sapının tüketilmesi önerilen doğal ürünler olarak karşımıza çıkar.

VİŞNE SAPI ÇAYI NE İŞE YARAR?

Vişne sapı çayı sakinleştirici ve iltihap karşıtı olarak sıklıkla tüketilen bir doğal üründür. Aynı zamanda böbrek, romatizma ve gut gibi rahatsızlıkların ağrılarına yönelik sakinleştirici ve ağrı kesici bir etkisi vardır. Tüm bu faydalarından yararlanmak için uygun bir biçimde demlenmiş vişne sapı çayı önerilir. Şiddetli ağrılara yönelik sakinleştirici bir özelliği bulunan vişne sapı çayının, vücuttaki enfeksiyonlara karşı da kurutucu bir etkisi mevcuttur.

Gece yatmadan önce içildiğinde sağlıklı ve ağrısız bir uyku keyfi sağlayan vişne sapı sinir sistemi üzerinde etkisi büyüktür. Ancak bu vb. doğal ürünler tüketilmeden önce mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Oluşabilecek herhangi bir yan etki ve alerjik reaksiyona karşı önceden önlem alınmalıdır.

VİŞNE SAPI NASIL DEMLENİR?

Vişne sapının çay olarak tüketilmesi günümüzde en popüler kullanım biçimidir. Kuru veya yaş bir şekilde demlenmesi mümkündür.

  • 5 adet vişne sapı
  • 1 litre kaynar suya eklenerek demlenir.
  • 5 dakika kadar kaynattıktan sonra üzerine bir tül veya bez örtülür ve 15 dakika daha bekler.
  • Ardından süzülerek tüketilir.
  • Tercihe göre tatlandırıcı da eklenebilir.
  • Vişne sapı çayının günde 1 fincan içilmesi önerilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.