Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Türk Hava Kuvvetleri’nin Kahraman köpekleri

Türk Hava Kuvvetleri’nin hassas burunları kahraman köpekler, 2000 yılından bu yana Köpek Üretim ve Eğitim Merkezi Kıta Komutanlığı’nda özel eğitimlerle yetiştiriliyor.

Köpek Üretim ve Eğitim Merkezi Kıta Komutanlığı 2000 yılından itibaren Hava Kuvvetleri Komutanlığının; Patlayıcı Madde Arama, Narkotik Madde Arama, Genel Maksat (Devriye) köpeği ihtiyacını karşılıyor. Türkiye’nin dört bir yanında bulunan Türk Hava Kuvvetleri üslerinin köpek ihtiyacını karşılayan Köpek Üretim ve Eğitim Merkezi Kıta Komutanlığı; köpeklerin doğumundan emeklilik hayatına kadar eğitimini ve bakımını üstleniyor.

Üretim ve Eğitim olarak 2 aşamadan oluşan Köpek Üretim ve Eğitim Merkezi Kıta Komutanlığı’nda 2 aylık olan köpekler yavru eğitimine alınıyor. Köpekler altı aylık olduğunda ise branşlara ayrılarak bir yaşına kadar branş eğitimine devam ediyor. Daha sonrasında ise patlayıcı madde arama köpeği, narkotik madde arama köpeği ve genel maksat (devriye) köpeği olarak sınıflandırılıyor.

Patlayıcı madde köpeği kursu 16 hafta, narkotik madde köpeği kursu 12 hafta ve genel maksat köpeği kursu 8 hafta sürüyor. (İHA)