Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Şeker çeşmesi diyabet hastalarının umudu oldu

Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Kapıağzı köyü yakınlarında Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından keşfedilen Orman Şeker suyu, (Şeker çeşmesi) kaynak suyu, ferahlığı ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Suyun özellikle diyabet hastalığına iyi geldiğine inanan vatandaşlar, gelerek çeşmeden su alıyor.

Şeker çeşmesi

Tokat’ın Niksar ilçesine 27 kilometre uzaklıkta bulunan Kapıağzı köyü yakınlarında Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından keşfedilen kaynak suyu, lezzetiyle dikkat çekiyor.

Bölgede yapılan çalışmalar sırasında buz gibi sudan içen ekip üyelerinden şeker hastası olanlar, kan şekeri seviyelerinde belirgin bir düşüş olduğunu gözlemledi.

Şeker çeşmesi

Çeşmenin tamamlanmasıyla birlikte suyun şifalı olduğuna inanan vatandaşlar, zorlu arazi şartlarına rağmen bölgeye akın etmeye başladı. Bölgeye gelenler, bidonlarla su doldurarak evlerine götürüyor.

Su sadece yerel halkın değil, çevre illerden gelen vatandaşların da ilgisini çekiyor. Özellikle şeker hastalığı ve diğer rahatsızlıkları olanlar, Şeker suyunun kendilerine iyi geleceğine inanıyor.

Kaynak suyunun sağlık üzerindeki etkileri bilimsel olarak henüz tam anlamıyla kanıtlanmamış olsa da vatandaşların ilgisi ve suyun şifalı olduğuna dair inançları, bölgeyi popüler bir uğrak yeri haline getirdi. Haberin detayları videoda… Yasin Kıras – Sedat Özata (İHA)