Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Manisa’da felç riskine yol açan kalp deliği başarılı operasyonla kapatıldı

Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Birimi, önemli bir operasyona daha imza attı. Manisa’da yaşayan 60 yaşındaki Meryem Toprak, geçirdiği dört felç atağı sonrası hastanenin Kardiyoloji Birimine başvurdu. Yapılan tetkiklerde Toprak’ın kalbinde delik tespit edildi. Felce neden olan bu deliğin kapatılması için harekete geçen Kardiyoloji Birimi hekimlerinden Doç. Dr. İbrahim Halil Özdemir ve Doç. Dr. Ramazan Gündüz, başarılı bir operasyonla kalp deliğini kapattı.

felç

Doç. Dr. İbrahim Halil Özdemir, operasyon hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Bugün Manisa Şehir Hastanesinde ilk defa yaptığımız bir vakayı sizlere sunmak istedik. Meryem Teyze, bize dört kez stroke (geçici iskemik atak) geçirme şikayetiyle geldi. Nöroloji branşı tarafından tetkikleri yapılmış fakat herhangi bir felç nedeni bulunamamış ve kardiyolojiye yönlendirilmiş.

Hastaya Transözofageal Eko (TEE) ile kalbinde delik saptadık. Bunun üzerine operasyon planladık. Benim görüntülemeci hekim, Doç. Dr. Ramazan Gündüz’ün işlemi yapan hekim olarak görev aldığı operasyon, gayet başarılı bir şekilde gerçekleşti. 1 saat içerisinde işlemi sonlandırdık. Kasık toplardamarından iğne ile girerek kalpteki delik kısmını kapattık.”

Bu operasyonun Manisa Şehir Hastanesi’nde ilk kez yapıldığını belirten Özdemir, “Aslında PFO (Patent Foramen Ovale) dediğimiz doğuştan kalpte olan bir delik. İnsanların çoğunda bu delik kapanıyor.

Bazı hastalarda ise küçük bir açıklık kalabiliyor ve felç gibi semptomlar ortaya çıkabiliyor. Tekrarlayan stroke atakları olduğunda kalpteki deliği kapatmak gerekiyor. Bu operasyon tek başına yapılan bir işlem değil, büyük bir ekip işidir.

felç

Nöroloji, kardiyoloji, anestezi hekimlerinin ve yoğun bakım ekibinin koordinasyonu ile gerçekleştiriliyor. Anestezi hekimimiz Uzm. Dr. Berkem Büyükakkuş ve operasyon sırasında ve sonrasında bize destek olan tüm hekim, hemşire, teknisyen ve tekniker arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Ölümden döndüğünü belirten hasta Meryem Toprak ise “Ben 3-4 kere ölümden döndüm. Oğlumun biri kayınpederini ziyarete Trabzon’a gitmişti. Oğlum yetiş dedim ben öleceğim, ameliyatıma yetişti. Allah sizden razı olsun. Allah benim gibi hastalara şifa versin. Tansiyonum, şekerim de normal şu anda çok iyiyim” diye konuştu. (İHA)