Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kanserden kaybettiği göğsü, karın dokusuyla onarıldı

Gaziantep’te yaşayan Ümran Teylan, meme kanserinden dolayı kaybettiği sağ göğsüne, Gaziantep Şehir Hastanesi’nde kendi karın bölgesinden alınan dokunun nakledilmesiyle yeniden kavuştu.

2019 yılında meme kanseri teşhisi konulan Ümran Teylan, tedavi sürecinde sağ göğsünü kaybetti. Radyoterapi ve kemoterapi tedavilerinin ardından sağlığına kavuşan Teylan, göğsünü yeniden onartmak için Gaziantep Şehir Hastanesi’ne başvurdu. Plastik Cerrah Opr. Dr. Serkan Tokgönül tarafından gerçekleştirilen ameliyatta, Teylan’ın karın bölgesinden alınan doku, göğsüne nakledilerek başarılı bir rekonstrüktif ameliyat yapıldı.

“HASTAMIZ HEM GÖĞSÜNE KAVUŞTU HEM DE VÜCUT GERME ESTETİĞİ OLDU”

Dr. Tokgönül, operasyonda karın dokusunun göğse nakledildiğini ve bu sayede vücutta iz bırakılmadığını belirtti. “Bu nakil işlemi ile hastamız hem göğsüne kavuştu hem de karından alınan sarkık derinin çekilmesiyle vücut germe estetiğinin de yapılmış oldu,” dedi. Tokgönül, ayrıca bu operasyonun Gaziantep Şehir Hastanesi’nde ilk kez yapıldığını vurguladı.

Meme, karın dokusuyla onarıldı

Dr. Tokgönül, operasyonun detaylarını şöyle anlattı: “Hastamız meme kanseri sonrası mastektomi ameliyatı oldu. Radyoterapi ve kemoterapi sonrasında hastamız polikliniğimize başvurdu. Bizden memenin yeniden şekillendirilmesini istedi. Biz de hastanın karın dokusundan dokuyu damarlarıyla birlikte alıp hastanın göğüs dokusuna nakil ettik. Bu yaptığımız ameliyat serbest doku nakli diye geçer.

Karın dokusundan alınan yağ ve cilt ayrı bir şekilde damarıyla hastanın izi olmaksızın aynı izden girilerek hastanın göğüs dokusunda var olan damarlara nakil işlemi ile yapılır. Bu operasyonla aslında aynı zamanda hastanın sarkık karın dokusu alındığı için karın germe estetik operasyonu da olmuş oldu.

Buradan aldığımız parçayı da hastamızın göğsüne nakil ettik. Şu anda sağ göğsünü yaptık. Bu ameliyat sağ ve sol göğsü eşitleme şeklinde birkaç aşamalı olabiliyor. İlerleyen dönemlerde bunu da yapacağız. Bu operasyon bölgemizde nadir yapılan bir ameliyat türüdür. Hastanemizde de bu operasyon ilk oldu”

ÜMRAN TEYLAN: “MUTLUYUM”

Ümran Teylan, kendi karın dokusundan alınan deri ile kaybettiği göğsünün onarılmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. “2019 yılında kanser teşhisim konulduktan sonra tedaviye başladım ve sağ göğsüm alındı. İki yıl dinlenme sürecinin ardından yeniden göğüs yapılması için tedavi olmak istedim. Gaziantep Şehir Hastanesi’ne geldim ve kendi karın dokumdan göğüs yapılabileceğini öğrendiğimde çok mutlu oldum. Ameliyat çok başarılı geçti ve gerçeğe yakın bir göğse kavuştum,” dedi. (İHA)