Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

İstanbul’da alzheimer hastalarına ev tadında huzur

İstanbul Büyükçekmece’de hizmet veren Sağlam Yaşlı Bakım Merkezi ve Huzurevi, Alzheimer hastalığıyla mücadele eden vatandaşları ve ailelerini yalnız bırakmayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Merkez, ev tadında huzurevi anlayışıyla kurulmuş olup, 2020 yılından bu yana hizmet vermektedir. Deniz ve orman manzaralı 7 katlı binada toplam 41 hasta kapasitesiyle, hastaların ihtiyaçlarına cevap verebilmektedir.

Merkezde, Sorumlu Müdür, Sosyal Hizmet uzmanları ve tecrübeli hemşireler tarafından hastaların kabulü gerçekleştirilir ve tedavi programları belirlenir.

Düzenli olarak kurum doktoru tarafından yapılan kontrollerle hastaların sağlık durumları yakından takip edilir. Ayrıca, gece ve gündüz olmak üzere her 20 dakikada bir yapılan kat ve nefes kontrolü ile olası sağlık sorunları veya kazaların önüne geçilmeye çalışılır.

420 ALZHEİMER HASTASI YARARLANDI

Merkezde 24 saat boyunca sağlık personeli, hasta bakım elemanları ve temizlik personeli bulunmaktadır. Yatılı olarak kalan hastaların günlük öz bakım ihtiyaçları görevli personel tarafından karşılanırken, sosyal hizmet uzmanı tarafından da hastalarla beraber zihinsel ve bedensel faaliyetler düzenlenir.

Ayrıca, kurum dışında düzenlenen sosyal faaliyetlerle hastaların psikososyal durumları desteklenmektedir.

Sağlam Yaşlı Bakım Merkezi ve Huzurevi, kurumsal bir yapıya sahiptir ve 1 doktor, 1 nöroloji uzmanı, 4 hemşire, 12 hasta bakım elemanı, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 aşçı, 1 mutfak personeli ve 2 temizlik çalışanı ile hizmet sunmaktadır.

Kurum, aile işletmesi olarak başlamış olup, sıcak ve samimi bir ortamda hizmet vermeye devam etmektedir.

BABAANNEMİZİN SERÜVENİ İLE BAŞLADI YOLUMUZ

Kurumun temelleri, kurucuların babaanneleri üzerine kurulmuştur. Sevgi, sabır ve ihtimamla büyütülen babaannenin özverili bakımı, aile üyelerine ilham kaynağı olmuştur.

“Bu yola, kurucusu olan İbrahim Sağlam, eşi ve evlatları olmak üzere kurumumuz da evimiz gibi yaşlı konuklarımızı ağırlamak , onların yaşıtları ile beraber mutlu sağlıklı huzurlu sevgi dolu güvenilir bir ortamda sağlık desteği vermek yaşam kalitelerini yükseltmek sosyal yaşam alanları oluşturarak hizmet vermeye çıktık  bu mirası devralarak yaşlı konuklarını aynı sevgi ve özenle karşılamayı hedeflenmiştir.

Bu anlayışla, Sağlam Yaşlı Bakım Merkezi ve Huzurevi kurum ziyaretçilerinin algısını değiştirerek ev ortamında bir huzurevi deneyimi sunmayı amaçlamaktadırlar. (HABER MERKEZİ)