Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Feci kazada soluk borusu kopan çocuk zorlu operasyonla sağlığına kavuştu

İstanbul Esenyurt’ta iddiaya göre bir aracın üzerinden geçtiği 5 yaşındaki İranlı çocuğun soluk borusunun sol ana bronşu koptu. Küçük çocuk Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuşurken Op. Dr. Mehmet Çakmak, “Kamyon, kamyonet tarzı ağır bir vasıta geri geri çıkarken Barad’ı fark etmemiş, üzerinden geçmiş, sonrasında tam çıkamadığı için ikinci kez üzerinden geçmiş. Parçalanmış soluk borusunu tekrar diktik. Bu işlem yapılamasaydı hastamız sol akciğerini tamamen kaybederdi, hastayı kaybedebilirdik.”

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Fatma Saraç ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Özgür Kuzdan’ın da katıldığı yaklaşık 4 saatlik zorlu operasyonla Barad’ın kopan soluk borusunun sol ana bronşu yeniden dikildi. Ameliyatın başarılı geçmesiyle hem aile hem sağlık ekibi büyük sevinç yaşadı. Yaklaşık 2 ayın ardından taburcu edilen Barad’ın durumu ve tedavisine ilişkin ise  Çakmak, operasyon gerçekleştirilmemesi halinde birçok sıkıntısının yaşanabileceğini ifade ederken zorlu bir operasyonla küçük çocuğun sağlığına kavuşturulduğunu söyledi.

Hastasının çok zor bir operasyon atlattığını ifade ederek tedavisine ilişkin bilgi veren  Op. Dr. Mehmet Çakmak,  Barad geldiğinde sol akciğerinde ciddi bir hava kaçağı vardı, o bölgede kanamaları da meydana gelmişti, göğsü çökmüş, ciddi bir kaburga kırığı vardı. Akciğeri açılmadı, tüp ile hava ve kanı tahliye etmemize rağmen sol akciğeri tamamen kapalı görünüyordu. Biz bölgeye kamera ile girdik, soluk borusu na baktık, akciğeri de şişmeyince biz Barad’ın ameliyatını planladık. Sol ana bronşun tamamen koptuğunu düşünüyorduk ki ameliyat sırasında da bunu gördük. Karaciğerinde ezilme vardı, yaralanmıştı. Karaciğerine herhangi bir müdahale yapmadık, yatış sürecinde toparladı” dedi. (İHA)