Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dalak damarında 7 santim baloncuk oluşan Ayşe Ertur sağlığına kavuştu

 

Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi birçok hastanede dalağının alınması gerektiği ancak dalağının alınması halinde de ameliyat masasından kalkamayacağı söylenen 75 yaşındaki Ayşe Ertur, birçok kronik rahatsızlığına rağmen Şırnak Devlet Hastanesi‘nde geçirdiği başarılı ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Yapılan ameliyat ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Op. Dr. Volkan Burak Taban, hastanın gastroenteroloji kliniğinden kendilerine geldiğini, dalak arterinde ciddi bir anerizma şüphesinden bahsedildiğini söyledi.

Değerlendirmeler sonrası ilaç tetkikleri istediklerini belirten Dr. Taban, “Yapılan tomografide teyzemizde dalak arterinde oldukça geniş dev diyebileceğimiz anerizmanın yani baloncuklaşmanın olduğunu gördük.

Normalde dalak anerizması diyebilmemiz için baloncuklaşma diyebilmemiz için 20 milim yani 2 santimin üstüne çıkması lazım. Ama gördüğümüzde bizde şaşırdık. Çünkü yaklaşık 7 santimi geçen bir dalak anerizması vardı. Haberin detayları videoda… (İHA)